Holder du deg oppdatert - kan vi gjøre en bedre jobb for deg.
22.01.2015
 
Altinn skriver:
 
A-meldingen skal leveres av alle som har ansatte eller utbetaler lønn og andre ytelser.A-meldingen skal sendes elektronisk minst en gang i måneden, og inneholder opplysninger om alle ansatte og deres arbeidsforhold, lønn, kontant- og naturalytelser, samt arbeidsgiveravgift og forskuddstrekk.
 
Regnskapsføreren din trenger følgende opplysninger fra deg som har ansatte:
 

 

 • Navn og adresse. Skattekortet som hentes ut fra Altinn av regnskapskontoret inneholder kun personnummer og skattetrekk, derfor er det viktig med fult navn og adresse.
 • Personnummer.
 • Lønn.
 • Kopi av skattekort, av de som trekker skatt selv.

 

A-meldingen skal leveres den 5 i månen etter du har utbetalt lønn. Har du avløser i arbeid som ikke får lønn før neste måned sendes 0 oppgave i første måned, og lønnen innberettes innen den 5 i månen etter lønnen er utbetalt.

 

 
God Jul og Godt Nytt År!
Vi ser frem til et godt samarbeid med dere i 2015 og ønsker dere velkommen til en prat om regnskapene deres og aktuelle problemstillinger om skatt og avgift.
Åpningstider i jula:
 
Vi holder åpet 22.12 og 23.12 fra 9.00-13.00.
                        29.12 og 30.12 fra 9.00-13.00.
 
Julaften og nyttårsaften holder vi stengt.
 
 
 
20.09.2014
 
Vi vil gjerne ha inn så mange bilag som mulig nå på høsten, fordi vi trenger å ajourføre alle regnskap gjennom året slik at årsoppgjøret skal gå greit. Det gjelder alle våre kunder.
 
 
 
19.09.2014: A--ordningen for arbeidsgivere
 
Fra og med 1. januar 2015 innføres en ny rapporteringsordning for alle arbeidsgivere og andre opplysningspliktige. Rapportering av lønns- og ansettelsesforhold til Skatteetaten, NAV og Statistisk sentralbyrå (SSB) vil samles i den nye a-meldingen og skal sendes inn hver måned av alle som utbetaler lønn, pensjon og andre ytelser. ( Altinn). Dersom du ønsker hjelp til dette er det fint om du tar kontakt nå. 
 
 
 
 
18.09.2014: Skatteoppgjør - klagefrist
 
Skatteoppgjøret blir utført løpende av Skatt Sør. Dette må dere merke dere fordi klagefristen på skatteoppgjøret er 6 uker fra mottatt skatteoppgjør. Vi får ikke beskjed om når deres skatteoppgjør er ferdig.  Noen har fått skatteoppgjøret allerede, mens andre må vente til 10. oktober som tidligere. Derfor må dere selv sjekke skatteoppgjøret og gi beskjed til oss dersom det er noe som vi skal rette opp i.
 
 
 
18.09.2014: Kvalitetssikring av bilag
 

1. Bruk egen bankkonto til driften din, og betal alle kontantbetalinger med kort knyttet til denne kontoen.

 

2. Fakturaer med varekjøp skal dokumenteres med navnet til den som organisasjonsnummeret er registrert på. Vi ser en del tilfeller der begge ektefeller deltar i drifta og hvor begge handler inn i sitt navn. Lovverket kan da nekte fradrag for det som er kjøpt i navnet til den som ikke er registrert med bedriftens organisasjonsnummer.

 

3. Skriv på bilaget hva varen er brukt til.

 

 

 

01.06.2014: Nytt Firmanavn

 

På årsmøte i mai 2014 ble det vedtatt at vi skifter navn til Regnskapstjenester Sør SA.

 

 

 

.

24.03.2020

Hei

Vi har åpent mellom kl 9:00 og 15:30. Dere som ikke har levert alle bilag bør gjøre det nå. Vi kommer gjerne ut til døra når dere ringer. Eller dere kan putte bilag i postkassen på utsiden. 

Jordbruks mva skal innraporteres til vanlig tid. 10.04.2020.

 

1.3 2020

For dere som er i gang med min side i Duett. Husk at Duett har kommet med en App som heter Duett betaling. Den er veldig praktisk og ha på telefonen, og begge ektefeller kan ha den samtidig. Du får da full oversikt over hvilke fakturaer som er kommet inn til betaling. Det kan også betales via appen. 

1.3.2020

Vi jobber mye med og tilrettelegge for bruk av min side i Duett. Velkommen hvis du vil være med.

Ta kontakt: 96093520.

Duett MinSide

 

Alltid full tilgang til oppdatert regnskap

 • For kunder av regnskapskontor

 • For bedrifter med egen økonomiavdeling

 • Jobb når og hvor du vil

 

Duett MinSide gir deg full tilgang til eget regnskap.

 

 

 

 

1.3.2020

Vi ønsker velkommen til ny daglig leder hos oss i dag. Rune Grønvik.

Regnskapstjenester Sør SA ønsker alle våre medlemmer en

God jul og et Godt nyttår!

Velkommen innom oss i Januar 2020 og ta med:

 1. Varetellingslista.        

Varetellingslista må fylles ut innen 15.1.20 og husk underskrift.

   2.  Frister for levering av bilag til årsoppgjøret.

I løpet av uke 2 tar vi gjerne imot resten av bilagene for 2019.  Ikke vent på årsoppgavene før dere tar turen til oss. Husk kontoutskriftene for hele året. De kan skrives ut her på kontoret om dere ønsker.

  3. A-ordningen – lønn 2019.

Tidsfristen på innrapportering av lønn for 2019 er 5. januar. Det gjelder også kåroppgaver.

 

Altinn er blitt vår nye «postkasse».

Altinn er blitt en del av hverdagen. Vi oppfordrer dere til å bli vant med å bruke den da alle henvendelser til og fra det offentlige går gjennom Altinn. Det er viktig å oppdatere sin egen kontaktinformasjon. Legg inn E post og telefonnummer så vil du få varsel når det er nye meldinger i Altinn.

 

Regnskapsføringen automatiseres.

Data flyt i Landbruket fungerer nå godt. Vi henter inn alle avregninger fra bl.a. Tine og Nortura. De blir så automatisk bokført. Mange av våre kunder har gått over til å bruke Duett min side. Dere samler alt på en plass, og bilagsføringen oppdateres fortløpende. Utfordringen i dag ligger på at bilagene kommer på e faktura, avtalegiro, e post eller i post. Det gjør at det er et puslespill og få kopier av fullstendige bilag. Ved bruk av elektronisk bilagsføring så kan en få alle bilagene rett inn i programmet, og betale regninger inne på min side i Duett. Dere som ønsker å være med må si fra til din regnskapsfører.  

 

Ansatte:

Rune Grønvik er ansatt som Daglig leder fra 1.3.2020. Han kommer fra jobben som daglig leder i regnskapskontoret Eratio i Arendal. Hanne Kari Wedøe fortsetter som Autorisert regnskapsfører. I høst har vi ansatt to nye på regnskap. Juliane Johnsen fra Grimstad og Janikke Johansen fra Fevik. Svetlana Nævisdal slutter 31.12.19 og begynner som daglig leder i Landbrukstjenester Sør. Nina Reinhardsen er tilbake fra sin fødselspermisjon 1.1.20.

 

Økt kapasitet:

Vi har økt kapasitet fra 1.1.20 og vi tar på oss nye oppdrag.

 

Informasjon fra regnskapskontoret.

Hjemmesiden vår brukes til å legge ut viktig informasjon: http://www.regnskapstjenester-sor.no/. Der finner dere også kontaktinformasjonen til din regnskapsfører.

 

Faktureringsrutiner

Vi fakturer hver måned med 14 dagers betalingsfrist. Fakturaer sendes på E post eller som EHF. Vi har inngått avtale med Lowell om purring av fakturaer. De vil sende ut purring med varsel om inkasso med nye 14 dagers betalingsfrist.

 

Kontoret er stengt i romjula.

5.09.19

Hei. Vi har startet på september og tiden går fort mot et nytt årsoppgjør. For kunder som har over 20 bilag, eller har spesielle inntekter/kostnader i 2019, er det fint om dere leverer bilag så fort dere har mulighet. Husk kontoutskrifter for jan- aug. 2019. Vi kan hjelpe der med og ta ut kontoutskriftene her. 

 

Velkommen.

 

2.09.19

Vi ønsker velkommen til Juliane Johnsen som starter hos oss i dag. Hun har en bachelor i Økonomi og administrasjon, og følger et høyskolekurs i landbruksregnskap samtidig som hun får praksis hos oss. 

 

17.06.19

Vi søker etter:

Regnskapsfører/ Autorisert Regnskapsfører
 
Regnskapstjenester Sør SA er et autorisert regnskapsførerselskap som betjener ca 220 kunder innen landbruk- og forretningsvirksomhet. Vi er i dag 7 ansatte og har kontorsted på Stoa i Arendal kommune.
 
Stillingstittel: Regnskapsfører/ Autorisert regnskapsfører.
Frist: 15.08.19
Varighet: Fast

 

Vi ønsker at du
   Tar ansvar for egen portefølje
   Har erfaring fra regnskapsarbeid, gjerne landbruksregnskap, årsoppgjør eller lønnsarbeid.
   Er eller ønsker å bli autorisert regnskapsfører – ikke et absolutt krav.
   Er fleksibel og har gode samarbeidsevner
   Har evne til å arbeide selvstendig med våre kunder
   Vil og kan stå på ekstra i perioder
 
Vi tilbyr
   Faglige utfordringer i et godt og uformelt arbeidsmiljø
   Utvikling og tilrettelegging av egen arbeidsplass
   Fleksibel arbeidstid
   Konkurransedyktig lønn

Vi søker deg som er engasjert og har relevant erfaring. Regnskapstjenester Sør SA er inne i en spennende utvikling med økende oppdragsmengde og tilpasning til digitale løsninger. Vi er i dag 7 dyktige ansatte hvorav 5 er autoriserte. Vil du bli vår nye kollega?

 

For mer informasjon eller spørsmål, ta kontakt med daglig leder Hanne Kari Wedøe,
tlf 960 93521

 

Søknad med CV sendes til: Post@rtsor.no

 

 

21.5.19


Til alle medlemmene i Regnskapstjenester Sør SA.
                                                     
                                      

Innkalling til årsmøte for Regnskapstjenester Sør SA 2018.


Dato:  Tirsdag 21. mai 2019.
Møtested: Landbrukets Hus, Skrubbedalsveien. 5, Stoa.
Møtetid: Kl. 19.30.

 

Saksliste: 
1. Valg av møteleder.
2. Godkjenning av innkalling og saksliste.
3. Valg av to medlemmer til å underskrive protokollen.
4. Valg av sekretær.
5. Godkjenning av årsmelding 2018.
6. Godkjenning av regnskap 2018.
7. Godkjenning av budsjett 2018.
8. Valg.
9. Elektronisk bilagsbehandling, regnskapsføring inn i en ny tid. Vi demonstrerer bruk og evaluerer dette års erfaringer. v/ Nils Topland og Andreas Lilleholt.
10. Eventuelt.

Saker som ønskes tatt opp på årsmøte må være levert styret v/ Daglig leder innen  7.mai 2019.

 

Vi serverer snitter, bløtkake og kaffe.

NB! Årsmelding, regnskap og budsjett er til internt bruk i regnskapslaget. Årsregnskapet til Brønnøysund og revisjonsberetningen for 2018 vil bli fremlagt på årsmøtet. Sendes på mail ved forespørsel.

Vi ønsker alle velkommen til årsmøtet.


Mvh

Marianne Fløistad
Styreleder

 

3.4.19

Endring av rutiner.

Vi har gradvis endret hvordan vi har sendt ut fakturaer. Det er nå mange som har gått over til å bli Min Side bruker i Duett, de får faktura på EHF ( elektronisk handelsformat). dvs Den nye standarden for fakturaer som blir sendt direkte inn til regnskapsprogrammet og betalt der. 

Fra og med i dag så vil de som tidligere fikk regning i posten, vil nå få det på e post. 

For de som ikke har e post så skjer det ingen endring.

18.03.19

Nye timepriser fra 1.4.19

Timepris kr 720.

Næringsoppgave og skattemelding kr 1900.

Min side Duett Bank bruker kr 210.

* for andre priser ta kontakt med regnskapsfører.  

31.01.19

Velkommen til møte med Duett AS

Onsdag 13.2.2019 KL 11:30

ønsker vi velkommen til en gjennomgang av Duett Min Side. 

Duett Min Side er verktøyet dere kan bruke selv for og være asur med regnskapet til enhver tid. Du får også tilgang til fakturaprogrammet og kan sende EHF fakturaer. 

Aasmund Gardseth kommer fra Duett AS og og viser dere hvilke muligheter som ligger i å ta i bruk Min Side Duett. Mange er allerede igang og for dere så er dette en mulighet til å stille spørsmål direkte til leverandøren.

Programmet:

11:30-12:00 Servering, enkel lunsj.

11:45-13:00 Gjennomgang av Min Side Duett

                     Fakturaflyt

                     Rapporter

                     Timeregistrering

                     Lønn og reise

13:00-14:00  Åpent for spørsmål. 

                     

 

 

 

10.01.19

Velkommen innom oss på nyåret og ta med:

 

1.    Varetellingslista.    
       Varetellingslista må fylles ut og husk underskrift.

 

2.    Frister for levering av bilag til årsoppgjøret.
       I løpet av uke 2 tar vi gjerne imot resten av bilagene for 2018.  Ikke vent på årsoppgavene før dere tar turen til             oss. Husk kontoutskriftene for hele året. De kan skrives ut her på kontoret om dere ønsker.

3.    A-ordningen – lønn 2018.
       Tidsfristen på innrapportering av lønn for 2018 er 5. januar. Det gjelder også kåroppgaver. 

Altinn er blitt vår nye «postkasse».


Altinn er blitt en del av hverdagen. Vi oppfordrer dere til å bli vant med å bruke den da alle henvendelser til og fra det offentlige vil nå gå gjennom Altinn. Vi kan hjelpe dere.

Regnskapsføringen automatiseres.


Data flyt i Landbruket fungerer nå godt. Vi henter inn alle avregninger fra bl.a. Tine og Nortura. De blir så automatisk bokført. I høst har mange av våre kunder gått over til å bruke Duett min side. EHF fakturaene blir lastet inn i Duett programmet. De fleste store leverandører tilbyr å sende EHF faktura i dag. EHF betyr Elektronisk Handels Format dvs den kan leses elektronisk. Dere som ønsker å være med på ordningen kan logge dere inn på min side i Duett. I neste trinn ser dere igjennom inngående fakturaer og godkjenner, eller avviser dem. Så henter dere frem bankbrikken for å betale uten å behøve og logge på nettbanken. I tillegg får dere tilgang til å fakturere i programmet og sende EHF fakturaer. Dere samler alt på en plass, og er alltid oppdatert. Dere som ønsker å være med må si fra til din regnskapsfører.  

 


Skogeiere som har gått fra å være næringsdrivende til å bli kapitalskogeier.

En kapitalskogeier skal ikke være mva registrert fra og med 2018. Kapitalskogeieren slipper nå å levere næringsoppgave, og skal bare ta med inntekter og utgifter i to samleposter på skattemeldingen. 

Skatt 2018.


Marginalskatten for næringsdrivende er 49,8% for 2018. 

Faktureringsrutiner


Vi vil fakturere hver måned med 14 dagers betalingsfrist. Vi har inngått avtale med Intrum Justitia/ Lowell, om purring av fakturaer. De vil sende ut purring/ varsel om inkasso med nye 14 dagers betalingsfrist. 

Ansatte:
Rune Metveit er ansatt som vikar for Nina Reinhardsen i 2019. Rune er siviløkonom, og kommer fra Skiftenes i Grimstad. 
 

 

 

 

Regnskapstjenester Sør SA ønsker alle våre medlemmer en riktig god jul og et godt nyttår. 

24.10.18

Digitalisering av regnskap.

Vi er godt i gang med å digitalisere regnskap gjennom Duett min side. Ønsker du å komme i gang så ta kontakt. Vi lager en brukeravtale slik at du får tilgang til regnskapsprogrammet via MIN SIDE DUETT. Så må vi sette opp en remiteringsavtale med banken slik at EHF fakturaer kan betales i regnskapsprogrammet. dvs du godkjenner, betaler og fører bilaget i en operasjon. EHF fakturaer betyr Europisk handels format og er en standardisering som gjør at fakturaer kan sendes elektronisk. Det kan legges til bl.a. moduler som tolking, timeapp og lønn. 

 

Ved å bli bruker av Min Side Duett får du også tilgang til fakturaprogrammet og kan sende EHF fakturaer selv. I Duett kan du velge om du sender fakturaen som EHF, via e post eller i posten. 

15.08.18

Daglig leder

 

Regnskapstjenester Sør SA er et autorisert regnskapførerselskap med kontorsted på Stoa i Arendal kommune. Bedriften har over flere år hatt en meget positiv utvikling. Vi fører regnskap for primærnæringer jordbruk, skog og mindre forretningsregnskaper. Vi er i dag 7 ansatte.

 

Vi søker etter Daglig leder/ Autorisert regnskapsfører.

Kontoret benytter Duett regnskapssystem, Huldt & Lillevik lønn og Power Office. Vi har samarbeidsavtale med NBL.

 

Arbeidsoppgaver:

Ansvar for hele virksomheten med personalansvar. Budsjett, regnskap og rapportering til styret.

Løpende regnskapsføring, lønnsarbeid, fakturering, økonomisk rådgiving og årsoppgjør i ENK, DA og AS.

 

Kvalifikasjoner:

Autorisert regnskapsfører.

Søker må ha høyere utdannelse/ kunnskap i føring av primærnæringer og forretningsregnskap. Du er engasjert, strukturert, ansvarsbevisst, serviceinnstilt og har gode IT kunnskaper da vi holder på med omlegging til elektronisk bilagsføring.

 

Vi tilbyr:

En spennende lederstilling i et selskap i utvikling, og et engasjert arbeidsmiljø. Lønn etter avtale.

Vi ønsker at stillingen kan tiltres i perioden nov.2018 -jan. 2019 etter avtale.

Søknad og CV sendes via epost til hanne-kari@rtsor.no innen 17.09.2018.

Spørsmål om stillingen kan rettes til daglig leder Hanne Kari Wedøe, tlf 960 93521.

God Sommer!

HEI. Vi ønsker alle våre kunder God Sommer. Vi holder stengt fra 6 juli - 6 aug.. Vi kan nås på e post: post@rtsor.no.

14.11.2017

Kontoret stenger torsdag 16 og fredag 17 november. Vi er på Norges Bondelag sitt årlige skattekurs i Lyngdal. Regnskapsførerbransjen er i endring og veldig mye er i ferd med å bli mere digitalisert. Første dag skal vi jobbe med elektronisk bilagsbehandling og hvordan oppfylle kravene som stilles gjennom bokføringsregelverket. De andre dagene skal vi gå gjennom skatte og avgiftsopplegget for 2017.

Vi er godt i gang med å gå over til digitalisering av regnskapsføring gjennom skyen til Daldata, og kommer til å ta kontakt med dere fortløpende og gi dere mulighet til å bli med på dette. Det handler om  å gå inn i regnskapsprogrammet, godkjenne inngående fakturaer og betale derfra. Bilaget er da laget ferdig for behandling av regnskapsfører. En slipper papirfakturaene. I tillegg kan dere fakturere fra systemet og får mulighet til å sende EHF fakturer selv. Fakturaene ligger da klar til bokføring. De bilagene som ikke blir behandlet av programmet må scanes og sendes til hver enkelt kundes unike e post adresse i systemet. Der de hentes og nummereres av regnskapsfører.

 

I dag har vi kommet dit at alle utgående fakturaer fra Nortura og Tine hentes gjennom det vi kaller dataflyt for landbruket. Dvs de blir bare kontrollert og avstemt av regnskapsfører. Vi slipper å bokføre de manuelt. Dette gjør regnskapene mere oppdatert.

 

31.08.2017

Hei.

Vi minner om at vi ønsker at alle som har års termin leverer bilag innen 20.9.2017. Vi har sendt ut en lik SMS i dag til alle våre medlemmer. Husk å lever med kontoutskrifter pr mnd for driftskontoen. Private betalinger fra driftskontoen kan gjerne merkes med P.

17.07.2017

Vi ønsker alle en riktig god sommer.

Vi holder stengt i uke 29,30 og 31. Vi er tilbake på jobb 7. august.

Har du viktige beskjeder så ta kontakt på e post: Post@rtsor.no

 

18.03.2017

På styremøte 14.3.17 ble det vedtatt nye satser pr.time, gjelder fra 1.4.2017.

kr 660 pr time

kr 1500 for næringsoppgave

kr 1700 for næringsoppgave og selvangivelse

01.03.2017

Regnskapstjenester Sør SA søker etter ny regnskapsfører. Vikariat frem til 31.12.2017 med mulighet for forlengelse. Se annonse:

https://www.webcruiter.no/wcmain/advertviewpublic.aspx?oppdragsnr=3363068675&company_id=4879&culture_id=NB-NO

22.12.2016

Åpningstider i Romjula er fra 9:00- 14:00.

Vi stenger 23. og 30. desember.

19.12.2016

                                                                

 

God Jul og Godt Nytt År!

 

Regnskapstjenester Sør SA ønsker alle våre medlemmer en riktig god jul og et godt nyttår. Vi ser frem til et godt samarbeid i 2017 og ønsker dere velkommen til en gjennomgang av regnskapet og aktuelle problemstillinger om skatt og avgift på nyåret.

 

Varetellingslista.           

Varetellingslista må fylles ut og husk underskrift. Lista passer ikke for alle regnskap, disse skriver også under på arket, og legger ved egen varetellingsliste.

 

Frister for levering av bilag til årsoppgjøret.

I løpet av uke 2 tar vi gjerne imot resten av bilagene for 2016.  Ikke vent på årsoppgavene før dere tar turen til oss. Vær oppmerksom på at når fakturaen er datert i 2016 og betalt i 2017 så er det et bilag for 2016. Husk kontoutskriftene for hele året. De kan skrives ut her på kontoret om dere ønsker.

 

A-ordningen – lønn 2016.

A-ordningen har nå vært i bruk et år og tidsfristen på innrapportering av lønn for 2016 er 5 januar. Det gjelder også kåroppgaver. Det som blir rapportert etter 5 januar 2017 blir med i lønnsgrunnlaget for 2017. Det er imidlertid mulig å gjøre retting på tidligere innsendt lønn.

 

Avløserordningen.

Lønn må være utbetalt i grunnlagsåret d.v.s. være overført via bank før 31.12.2016, for å gi rett til avløserpenger ved ferie og fritid. I 2015 ble det innført at en kan en kjøpe avløsertjenester av andre foretak. Fakturaen må være spesifisert, eller det foreligger timeliste. Dere må merke dere at den skal være betalt i grunnlagsåret dvs 2016.

 

E- faktura/ fakturering.

Stadig flere kunder krever at dere sender elektronisk faktura. Regnskapsprogrammet Duett, som vi bruker, har dette integrert og vi kan enkelt hjelpe dere med å skrive og sende fakturaer. Vi kan også gi dere tilgang til å bruke dette verktøyet selv gjennom «min side» i Duett. Det koster 120kr pr mnd. fra 2017.

 

 

Skatt 2016:

 

 • Skatt på alminnelig inntekt 25 %.

 

 • Trygdeavgiften 11,4 %.

 

 •  Det er adgangen til betinget skattefritak ved reinvestering av gevinst ved salg fra gardsbruk.

       Ikke lenger bare «objekt av samme art»

       Er aktuelt når en bl.a. må avstå jord/skog til vei.

 

 • Endring fra 1.1.2016 er at det nå er kun kapitalskatt 25% på salg av jord/ skog som skal drives videre. Dette gjelder ikke når en selger til tomteutbygging. Der er det fremdeles 25% + 11,4% skatt + eventuell trinnskatt.  Regelen om at salg av tomter til under 150000kr kan beskattes som kapitalinntekt er falt bort. Salg av gardsbruk innen nær familie er fortsatt skattefritt.

 

 • Jordbruksfradraget for 2016 er uendret med kr 63500 som et bunnfradrag, 38% som et inntektsfradrag opp til maks fradrag på kr 166400. For å få brukt maks jordbruksfradrag må en ha en jordbruksinntekt på kr 334290.

      Der er nå åpnet for at AS får jordbruksfradrag på et eventuelt overskudd.

 

 • Minner om at i 2015 ble det innført at ektefeller kan nå behandles som selvstendige deltagere i et deltagerlignende selskap.

 

 • Uttak fra As kan ikke lengere lånes. Det er skattepliktig utbytte.

 

 • Skogbruker er ikke lengere næringsdrivende før han har mere enn 100m3 tilvekst. Har han mellom 100-200m3 i tilvekst skal han vurderes av skattekontoret om han driver næringsvirksomhet. Det betyr at mange faller ut av gjennomsnittsligning, og eventuelt overskudd av enkelte drifter i skogen vil bli beskattes som kapitalinntekt. Det gjelder også salg av arealer til tomter og vei. Vær oppmerksom på at hvis en har jordbruk i tillegg til skog vil en ikke falle ut av næringsbegrepet. Det er heller ingen endring i merverdiavgiftsloven, så ved omsetning over 50 000kr skal en registreres i merverdiavgiftsregisteret, når en blir vurdert som næringsdrivende.                                                                                                                                                              

 • Tømmerkonto. 2016 er siste året med Gjennomsnittsligning i skog. Det blir nå innført en Tømmerkonto. Den er i utgangspunktet en gunstig endring for skogbruket. Næringsinntektene og tilknyttede utgifter til avvirkning skal føres der. Minst 20% av innestående på konto skal tas til inntekt hver år, men løpende utgifter som vanlige driftsutgifter skal utgiftsføres hvert år eks kulturarbeid og vedlikehold m.m. Vi skal legge ut nyheter om tømmerkontoen på hjemmesiden vår ettersom det kommer mere avklaring på hvordan det skal praktiseres.                                                                                                                                                                            

 • Lønn. Huskeliste:

 1. Ikke utbetal lønn før dere har en arbeidsavtale, et D nr eller et personnummer, og har trukket skatt jmf skattekortet deres. Det er ikke anledning til å trekke mindre skatt enn det som står på skattekortet.

 2. Feriepenger utbetales i siste lønning når de slutter. Kan ikke utbetales fortløpende.

 3. Når vi skal kjøre lønn trenger vi: Navn, Adresse, personnummer, kontonummer og e- post til den som skal ha lønn. Lønn skal overføres via bank når det er over 10000kr pr. person pr år.

 

 

 

      Åpningstider 2017 er fra 9.00 - 15.30.

   Vi holder stengt lille julaften og 30.desember.

 

       Ta kontakt hvis dere ønsker å møte oss utenom åpningstidene.

 

 

God Jul fra Regnskapstjenester Sør SA. 

Ingrid Volden, Gudrun T. Jomås, Lene D. Prestegård, Nina Reinhardsen, Nils Topland og Hanne Kari Wedøe Bakke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.11.2016

Kontoret holder stengt torsdag 10 og fredag 11 november.

 

Vi reiser på NBL sitt skattekurs i Kristiansand.

Temaene er:

Skatte- og avgiftsopplegget for 2016.

Bilbeskatning.

 • endringer i regelverk.

Ny skatteforvaltningslov.

Pensjons- og trygderettigheter for næringsdrivende.

Skogbeskatning – utvalgte emner.

 • Næringsbegrepet for mindre skoger.

 • Organisering av jakt og fiske. 

Andelslandbruk

- hva er andelslandbruk, og hvem passer det for?

- organisering/selskapsform.

- skatt, regnskap og merverdiavgift.

19.9.2016

 

Hei.

De fleste av dere har nå motatt skatteoppgjøret.

 

Alt inn skriver:

Selvangivelsene blir behandlet fortløpende hos en saksbehandlere ved skattekontorene, og derfra blir oppgjørene sendt ut så snart de er klare: Løpende mellom 3. august og 12. oktober.

 

Skatteoppgjør for næringsdrivende i inntektsåret 2015 sendes KUN ut elektronisk. Innbetalingsblanketten for restskatt finner du i meldingsboksen din hos Altinn. De som ikke åpner meldingsboksen i Altinn vil få innbetalingsblankett fra Skatteoppkreveren før betalingsfristen utløper.

Landbrukskunder. Vi tar nå gjerne imot bilagene for 2016.

6.7.2016

Hei. Vi ønsker alle våre kunder en riktig god sommer. Vi holder stengt i uke 28-32. Har dere spørsmål som haster så kan vi nås på e post: post@rtsor.no eller gjennom brev. Med vennlig hilsen Ingrid, Gudrun, Nina, Lene og Hanne Kari.

7.6.2016

Årsmøte 2015 i kveld for Regnskapstjenester Sør Sa. kl 19.30 på Landbrukets hus, Stoa, 4848 Arendal.

31.5.2016

Anna Jomås Buflaten slutter hos oss i dag og går over til å jobbe for Froland kommune. Nils Topland er ansatt som ny nestleder, og kommer til å begynne hos oss 15.8.2016.

Informasjon fra regnskapskontoret årsoppgjøret  2015.

Frister for levering av bilag til årsoppgjøret.

I løpet av uke 2 tar vi gjerne imot resten av bilagene for 2015.  Ikke vent på årsoppgavene før dere tar turen til oss. Vær oppmerksom på at når fakturaen er datert i 2015 og betalt i 2016 så er det et bilag for 2015. Dette gjelder også opptjent inntekt i 2015, som det ikke er skrevet faktura på før i 2016.

A-ordningen – lønn 2015.

Overgang til A-ordningen betyr at det er nye tidsfrister på innrapportering av lønn for 2015. 5 januar er siste frist. Det gjelder også kåroppgaver. Det som blir rapportert etter 5 januar 2016 blir med i lønnsgrunnlaget for 2016.

Avløserordningen.

Lønn må være utbetalt i grunnlagsåret d.v.s. være overført via bank før 31.12.2015, for å gi rett til avløserpenger ved ferie og fritid.

Nytt av året er at du kan kjøpe avløsertjenester av andre foretak. Fakturaen må være spesifisert, eller det foreligger timeliste. Dere må merke dere at den skal være betalt i grunnlagsåret.

 

E- faktura/ fakturering.

Stadig flere kunder krever at dere sender elektronisk faktura. Regnskapsprogrammet Duett, som vi bruker, har dette integrert og vi kan enkelt hjelpe dere med å skrive og sende fakturaer. Vi kan også gi dere tilgang til å bruke dette verktøyet selv gjennom «min side» i Duett. Det koster 115kr pr mnd.

 

 

Skatt 2015:

 

 • Skatt på alminnelig inntekt 27 %.
 • Trygdeavgiften 11,4 %.
 •  Det er adgangen til betinget skattefritak ved reinvestering av gevinst ved salg fra gardsbruk.

          Ikke lenger bare «objekt av samme art»

          Er aktuelt når en bl.a må avstå jord/skog til vei.

 • Jordbruksfradraget for 2015 er uendret med kr 63500 som et bunnfradrag, 38% som et inntektsfradrag opp til maks fradrag på kr 166400. For å få brukt maks jordbruksfradrag må en ha en jordbruksinntekt på kr 334290.
 • ANS og DA. Ektefeller kan nå behandles som selvstendige deltagere i et deltagerlignende selskap.

 

 

Skatt 2016

 

Det er skjedd mye nytt i høst om hvordan skatten skal beregnes for næringsdrivende i 2016. De viktigste endringene er:
 • Uttak fra As kan ikke lengere lånes. Det er skattepliktig utbytte.
 • Salg av jordbrukseiendom ut av familien vil nå bli beskattet som kapitalinntekt. Dette gjelder ikke salg av areal til tomter. Der er det fremdeles personinntekt, men med mulighet for å bruk av Gevinst & Tapskonto.  Regelen om at salg av tomter  til under 150000kr kan beskattes som kapitalinntekt er falt bort. Salg av gardsbruk innen nær familie er fortsatt skattefritt.
 • En skogbruker er ikke lengere næringsdrivende før han har mere enn 100m3 tilvekst. Har han mellom 100-200m3 i tilvekst skal han vurderes av skattekontoret om han driver næringsvirksomhet. Det betyr at mange faller ut av gjennomsnittsligning, og eventuelt overskudd av enkelte drifter i skogen vil bli beskattes som kapitalinntekt. Det gjelder også salg av arealer til tomter og vei. Vær oppmerksom på at hvis en har jordbruk i tillegg til skog vil en ikke falle ut av næringsbegrepet. Det er heller ingen endring i merverdiavgiftsloven, så ved omsetning over 50 000kr skal en registreres i merverdiavgiftsregisteret, når en blir vurdert som næringsdrivende.
 

 

 

God Jul og Godt Nytt År!

 

Regnskapstjenester Sør SA ønsker alle våre medlemmer en riktig god jul og et godt nyttår. Vi ser frem til et godt samarbeid med dere i 2016 og ønsker dere velkommen til en gjennomgang av regnskapet og aktuelle problemstillinger om skatt og avgift på nyåret.

 
10.11.2015

 

 

Kontoret er stengt 12 og 13 november da våre ansatte er på kurs.

 

Torsdag 12 og fredag 13 november reiser alle våre ansatte på Bondelagets skattekurs 2015. Hvor vi skal høre på Advokat Rune Rylandsholm og rådgiver Pål Kristian Ormstad. Vi gleder oss til faglig påfyll og tema for dagene er:
 
Skatte- og avgiftsopplegget for 2015
Tilleggsnæringer på gårdsbruk
Merverdiavgift
Deltakerlignede selskap
Problemstillinger ektefeller, skilsmisser, dødsfall, utskiftebo mv.
Tilskudd og støtteordninger i landbruket
Støtteordninger fra Innovasjon Norge
Skogbeskatning
 
 
8.9.2015
 
Hei. Høsten er kommet og det betyr at vi ønsker og motta bilagene for 2015 for dere som ikke har levert. Det gjelder alle kunder. Ta gjerne kontakt før du kommer så treffer du din regnskapsfører.
 
 
 
10.7.2015
 
Vi ønsker alle en riktig god sommer.
Kontoret vil være stengt fra 10.7.-3.8.2015.
 
 
18.05.2015
 
Årsmøte 2014.
 
Dato:          Tirsdag 19. mai 2015.
Møtested:   Landbrukets Hus, Skrubbedalsveien. 5, Stoa.
Møtetid:     Kl. 19.30.
 
 
Etter årsmøtet vil det bli innlegg om innovasjon og hvordan lykkes med egen næringsvirksomhet.
 
Lilly Kristine Berland, Seniorrådgiver i Innovasjon Norge, Agderkontoret, vil snakke om hva Innovasjon Norge kan bidra med. Hun svarer gjerne på spørsmål.
 
Åse Ingebjørg Flateland, styremedlem i Innovasjon Norge, Agder, vil snakke om sin rolle. Hun vil også ta opp hva som skal til av innovasjonsprosesser for å lykkes med egen næringsutvikling gjennom å presentere sitt engasjement i prosjektet Smaken av Setesdal.
 
Regnskapskontoret vil så ha en kort gjennomgang av våre erfaringer med den nye A-ordningen.